Hoppa till innehåll

Föreläsning om kattens näringslära och fysiologi

Digital föreläsning med Lovisa Kallerhult

Gratis för medlemmar i MSK och Klisa anslutna klubbar. Övriga belalar 100 kr.

Föreläsningen är fördelad över två tillfällen – 16 & 17 augusti 2024, kl 18.30 – 20.30 varje kväll.

Digital föreläsning via Teams.

______________________________

Utforska näringslära och fysiologi för att förstå vad katter behöver från sin kost – allt från energi och näringsämnen till riskerna med obalanserad utfodring och snabba byten.

Vi tittar närmare på matsmältningssystemet och jämför katters och hundars matsmältning för att förstå deras unika näringsbehov – obligat och fakultativ karnivor.

Vad är hel/fullfoder och varför är inte all kattmat likvärdig.

Lär dig om utfodringsstrategier genom kattens liv, från dräktighet, kattunge, vuxen och till sist de gyllene åren.

Vi går igenom hemlagat vs. färdigt foder, råfoder vs. tillagat och de bästa råvarorna. Upptäck vanliga misstag och hur fel kost kan leda till sjukdomar som övervikt och diabetes.

Hur läser man innehållet på en foderpåse och hur påverkar tillagning och förvaring foderkvalitet, smak och näringsinnehåll. Slutligen berör vi ätbeteenden och hur foderberikning kan främja välbefinnande.
______________________________

Föreläsare: Lovisa Kallerhult
Arbetar med utbildning internt/externt på Arken Zoo, f.d. djurvårdslärare på Realgymnasiet i Göteborg. Universitetsutbildning inom biologi med inriktning etologi och antrozoologi. Utbildning inom bl.a. Djurens utfodring, Djurs fysiologi och funktion. Universitetsutbildning i Hund och kattetologi.